ENKELT TILL BARNEN

A2O_logo_brun.png

Tempeh-nuggets vitlöksärtonnaise

Antal: 4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

Marinad:

  • 1 dl rapsolja

  • Zest från en citron

  • 1 st riven vitlöksklyfta

  • Salt och peppar

Tempeh Nuggets:

  • 600 gram tempeh

  • 3 ägg

  • 3,5 dl ströbröd

  • 2 msk hackad dill

  • 2 msk hackad persilja

  • 2 msk hackad basilika

  • 4 msk rapsolja

  • Salt och peppar

Vitlöksärtonnaise:

  • 5 dl Ärtonnaise  (eller annan Majonnäs)

  • 1 finhackad chili

  • 1 riven vitlöksklyfta

  • Saft av 1 citron

  • Salt och peppar

  1. Rör ihop marinaden

  2. Skiva tempeh i lagom nuggets-storlek

  3. Lägg tempehn i marinaden i minst 30-60 minuter

  4. Knäck äggen och blanda ihop med en gaffel, ställ åt sidan

  5. Blanda ihop ströbröd med alla örter, rapsolja, salt och peppar och ställ åt sidan

  6. Finhacka chili och vitlök och blanda med ärtonnaisen

  7. Tillsätt citronjuicen

  8. Salta och peppra, smaka av

  9. Tillsätt eventuellt vatten för lösare konsistens

  10. Doppa tempeh-nuggets först i ägg och sedan i ströbrödsblandningen och stek sedan i en stekpanna med rapsolja tills tempehn fått färg

  11. Lägg på ett hushållspapper och låt torka lite

  12. Servera sedan med ärtonnaisen och passande tillbehör.