A2O_logo_brun.png

TANDOORI TEMPEH

Klassiker

Antal: 4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter marinering & blötläggning + 60 minuter tillagning

Tempeh grillspett

  • 2 förpackningar Tempeh Korean chili

  • 250 gram körsbärstomater

  • 250 gram valfri tjock yoghurt

  • 4 tsk tandoori kryddmix

  • 1 lime, saften

  • 2 tsk salt

Saffransris

  • 5 dl basmatiris, blötlagt i minst 30 min

  • 1 liter vatten

  • 1/2 paket saffran

  • 1 ½ tsk salt

  • 1 dl tranbär

  • 1 dl sultanrussin

  • 1 dl mix av nötter, grovhackade

  • ½ kruka koriander, grovhackad

Raita

  • 500 gram valfri tjock yoghurt

  • 1 msk torkad mynta

  • 1 tsk salladskrydda

  • ½ kruka koriander, finhackad

  • 1 lime, saften

  • 1 krm peppar

Tempeh grillspett

  1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).

  2. Blanda ingredienserna till marinaden och rör ner den tinade tempehn så de täcks väl av marinaden.

  3. Trä tempehbitarna och de hela tomaterna på spetten och lägg uppradade på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

  4. Grilla i mitten av ugnen cirka 15 minuter och kör på 275 full grilleffekt de sista 5 minuterna.
     

Saffransris

  1. Blötlägg riset i en bunke med vatten i minst 30 minuter.

  2. Skölj riset i en sil under rinnande vatten och för över till en kastrull.

  3. Tillsätt vatten, saffran, salt och låt koka upp.

  4. Koka under låg temperatur utan lock tills vattnet har absorberats och det har bildat små hål i riset.

  5. Garnera riset med tranbär, pekannötter, sultanrussin & koriander.
     

Raita

  1. Medan riset kokar och spetten är i ugnen så gör du raitan klar.

  2. Blanda yoghurten med övriga ingredienser och ställ in i kylen tills det är dags för servering.