top of page
A2O_logo_brun.png

Het pumpasoppa med tempeh

Bästa under förkylningstider

4 portioner
  • 1 kg Butternutpumpa

  • 2 st gula lökar

  • 3 st vitlöksklyftor 

  • ½ dl rapsolja

  • ½ röd chili

  • 5 dl vatten

  • 1 st tärning grönsaksbuljong

  • 1 stor bit färsk ingefära

  • 1 msk vinäger

  • 1 burk kokosgrädde

  • Salt 

Topping:

  • 400 gram gulärt tempeh

  • Rostade pumpakärnor

  • Grekisk eller turkisk yoghurt, alt. gräddfil och creme fraiche

  • Koriander eller persilja

  • Om man vill ha lite mer asiatisk touch, droppa på lite fisksås. Ger en väldigt trevlig umami och sälta

  1. Hacka den gula löken, vitlöken och chilin, samt riv ingefäran.

  2. Skala pumpan och skär i 2-3 cm stora bitar. Spara kärnorna och rosta dem i stekpannan med salt. Svinn-smart!

  3. Hetta upp oljan och stek gul lök, vitlök, chili och pumpa tills de är lite glansigt. Häll på vattnet och buljongen och koka tills pumpan är mjuk. Cirka 15 minuter.

  4. Tillsätt ingefäran. Snåla inte! Bra husmorstips mot förkylning.

  5. Mixa till en slät konsistens. Här rekommenderar jag att man använder en stavmixer men funkar också med en kannmixer.

  6. Häll på grädden och vinägern. För att sedan koka upp igen. 

  7. Smaka sedan av med salt.

  8. Skär tempehn i 2 cm stora kuber och stek i rikligt med olja och salta mycket.

  9. Servera soppan och toppa med den stekta tempehn, pumpakärnor, örter och ringla på lite yoghurt.

Hetpumpasoppa.jpeg
bottom of page