Om oss och A2O

"Vårt mål är att maten vi äter ska hjälpa både oss själva och klimatet

att må lite bättre"

Under våren 2016 fick grundaren av Nutrient, Adam Engström, en idé och bytte senare namn till A2O. 

Vi skulle utveckla nya klimatsmarta livsmedel och hade fått nys om miljöaspekten av insekter som mat. Med sin bakgrund inom KTH tog han idén till verklighet och hade under en tid en anläggning i Dalarna där produktion och forskning bedrevs om att göra mjölmask som en naturlig råvara i vår vardag. Men eftersom förslaget om att göra insekter lagligt att äta i Sverige avslogs under 2018 valde grundare en ny inriktning. Detta ledde till A2O och Tempeh

Ola Albrektsson, tidigare kock på Noma med utbildning från Grythyttan, kom in i bolaget tidigt 2017 och tillsammans med Adam har de sedan dess utvecklat växtbaserade proteiner. Först ut en svensk version av Tempeh på gula ärtor odlade på Öland. Idag arbetar de tillsammans med Ellinor Ancker, ekonomiansvarig och forskare inom livsmedel, för att utveckla bolaget och ta fram flera hållbara livsmedel med hög kvalitét.

info@a2o.se

+46 73 073 22 14

Besöksadress:

Solhagavägen 10, Vårby

(Stockholm)

Postadress:
Solhagavägen 10
143 31 Vårby

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle