Sommarsallad med tempeh provencale

A2O_logo_brun.png
4 portioner
  • 1 rödlök

  • 500 g körsbärstomater (gärna i olika färger)

  • 1 kruka färsk basilika

  • 150 g Feta Ekologisk KRAV

  • 1 förpackning (320 g) Tempeh Provencale

  • Rapsolja att steka i
     

  • Vinägretten:

  • 2 ½ msk olivolja

  • 2 ½ msk rödvinsvinäger

  • Salt

  • Svartpeppar

  1. Vinägrett: Rör ihop olivolja och rödvinsvinäger. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ åt sidan.

  2. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Skär tomaterna på hälften eller i klyftor. Riv eller skär basilikan i mindre bitar. Blanda samman med vinägretten och smula över fetaosten.

  3. Stek Tempeh Provencale i rapsolja på medelhög värme tills gyllene. Strö tempehn över tomatsalladen.

  4. Servera salladen med en skiva gott bröd eller packa med till picknicken.