A2O_logo_brun.png

TEMPEH - HUSMAN

Klassiker

4 portioner
  • 320 g Tempeh husman 

  • 450 g delikatesspotatis, fast

  • 4 dl grädde, valfri

  • ½ tsk Maizena

  • ½ msk japansk soja

  • 250 g frysta lingon

  • 1 dl strösocker

  • Salt 

  • Vitpeppar

  • Ättiksgurka

  1. Blanda de frysta lingonen med sockret och låt stå i rumstemperatur till sockret har smält.

  2. Koka potatisen tills den är klar.

  3. Koka upp grädden och smak upp den med soja, salt och peppar.

  4. Blanda maizenan med lite kallt vatten tills det har löst upp sig, vispa ned i den kokande grädden.

  5. Häll i tempehn och all sås som finns i påsen i gräddsåsen och koka tills den är varm.

  6. Servera och njut av den nostalgiska känslan av klassisk husmanskost.