A2O_logo_brun.png

TEMPEH - RAMEN

Klassiker

4 portioner
  • 320 g Tempeh Korean chili A2o

  • 2 st ägg

  • 100 g ramennudlaR

  • 2 msk färsk ingefära

  • 1 msk hackad spanskpeppar

  • 2 st vitlöksklyftor

  • 1 L grönsaksbuljong (tärning och vatten)

  • 150 g broccoli

  • 100 g morot

  • 3 msk japansk soja

  • 4 skivade champinjor

  • 2 msk miso paste

  • 1 msk matolja

  • Sesamfrö

  1. Koka upp vatten till äggen, ligg i och koka i 7 min och 30 sec. Kyl ner direkt i kallt vatten. Skala äggen och dela på mitten.

  2. Koka vatten till nudlarna och följ anvisningarna på förpackningen, sila av och kyl ned med kallt vatten. Blanda med oljan.

  3. Hacka chili, ingefära, vitlöksklyftor och morot. Skär ut små buketter från broccolin. Lägg i en kastrull med buljongen, miso och sojan. Koka upp och koka tills broccolin är klar, cirka 2-3 min.

  4. Mikra tempehn i påsen, 2 minuter eller varm i en kastrull tills den är varm.

  5. Fördela tempehn, nudlar, broccoli, morot och ägghalva i djupa skålar. 

  6. Toppa varje skål med sesamfrö och fint skuren champinjon.

  7. Servera.

Ramen Korean Chili.JPEG