A2O_logo_brun.png

Tempeh stroganoff

Topp 3 rätten i skolan

10 portioner
  • 1800 g gulärt tempeh

  • 3 st gula lökar

  • 3 st vitlöksklyftor

  • 2 st lagerblad

  • 2 dl tomatpuré

  • 2 msk dijonsenap

  • 2 dl chilisås

  • 5 dl vispgrädde

  • 1 msk grönsaksfond

  • 2 msk majsstärkelse

  • Smaklös rapsolja 

  • Salt

  • Svartpeppar

  1. Tärna ner tempehn i 2 cm stora kuber och finhacka löken samt pressa vitlöken.

  2. Stek tempehn med mycket olja på medelhög värme tills den har fått en fin och brynt yta, lägg åt sidan.

  3. Stek sedan den vita och gula löken tills den är mjuk och häll på tomatpurén, lagerblad, buljong, senap och chilisås. Häll på grädden och koka i 10 minuter.

  4. Blanda majsstärkelsen med 2 msk vatten och vispa ner, koka i 5 minuter till.

  5. Lägg i tempeh kuberna och koka upp sedan smaka av med salt och peppar.

  6. Serveras till förslagsvis ris eller bulgur med en fräsch rotfruktssallad. 

info@a2o.se

+46 73 073 22 14

Besöksadress:

Solhagavägen 10, Vårby

(Stockholm)

Postadress:
Solhagavägen 10
143 31 Vårby

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle