top of page
A2O_logo_brun.png

asiatisk Tempeh wok

Umami & chili is the new meatball

10 portioner
  • 1 kg gulärt tempeh

  • 100 g japansk sojasås

  • 20 g sesamolja

  • 500 g svampbuljong

  • 50 g ingefära

  • 15 g citronjuice

  • 2 st spansk chilipeppar

  • 5 st vitlöksklyftor

  • 1 kg risnudlar

  • 500 g babyspenat

  • 1 kg vitkål/savoykål/spetskål

  • 10 st vårlökar

  • Sesamfrön

  1. Mixa japansk soja, sesamolja, svampbuljong, ingefära, äppelcidervinäger, chili och vitlök.

  2. Stek skivad tempeh i rikligt med olja på medelhög värme, tills gyllenbrun och knaprig. Antingen på stekbord eller varmluftsugn 225C 20min. Lägg i marinad i minst 30 min. Sila sedan av den och spar marinad. 

  3. Koka risnudlar enligt förpackningen. Skölj dem kallt när de är klara. Ställ åt sidan.

  4. Värm olja i en gryta/wokpanna/stekbord, lägg i strimlad kål, nudlar och spenat, häll på marinaden från tempeh och värm upp allt under omrörning.

  5. Servera med tempehskivorna, strimlad vårlök och sesamfrön.

Tempehwok_CHA9790.jpg
bottom of page