asiatisk Tempeh wok
Umami & chili is the new meatball
10 portioner
-
1 kg gulärt tempeh
-
100 g japansk sojasås
-
20 g sesamolja
-
500 g svampbuljong
-
50 g ingefära
-
15 g citronjuice
-
2 st spansk chilipeppar
-
5 st vitlöksklyftor
-
1 kg risnudlar
-
500 g babyspenat
-
1 kg vitkål/savoykål/spetskål
-
10 st vårlökar
-
Sesamfrön
-
Mixa japansk soja, sesamolja, svampbuljong, ingefära, äppelcidervinäger, chili och vitlök.
-
Stek skivad tempeh i rikligt med olja på medelhög värme, tills gyllenbrun och knaprig. Antingen på stekbord eller varmluftsugn 225C 20min. Lägg i marinad i minst 30 min. Sila sedan av den och spar marinad.
-
Koka risnudlar enligt förpackningen. Skölj dem kallt när de är klara. Ställ åt sidan.
-
Värm olja i en gryta/wokpanna/stekbord, lägg i strimlad kål, nudlar och spenat, häll på marinaden från tempeh och värm upp allt under omrörning.
-
Servera med tempehskivorna, strimlad vårlök och sesamfrön.
