ENKELT TILL BARNEN
Tempeh-nuggets vitlöksärtonnaise
Antal: 4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter
Marinad:
-
1 dl rapsolja
-
Zest från en citron
-
1 st riven vitlöksklyfta
-
Salt och peppar
Tempeh Nuggets:
-
600 gram tempeh
-
3 ägg
-
3,5 dl ströbröd
-
2 msk hackad dill
-
2 msk hackad persilja
-
2 msk hackad basilika
-
4 msk rapsolja
-
Salt och peppar
Vitlöksärtonnaise:
-
5 dl Ärtonnaise (eller annan Majonnäs)
-
1 finhackad chili
-
1 riven vitlöksklyfta
-
Saft av 1 citron
-
Salt och peppar
-
Rör ihop marinaden
-
Skiva tempeh i lagom nuggets-storlek
-
Lägg tempehn i marinaden i minst 30-60 minuter
-
Knäck äggen och blanda ihop med en gaffel, ställ åt sidan
-
Blanda ihop ströbröd med alla örter, rapsolja, salt och peppar och ställ åt sidan
-
Finhacka chili och vitlök och blanda med ärtonnaisen
-
Tillsätt citronjuicen
-
Salta och peppra, smaka av
-
Tillsätt eventuellt vatten för lösare konsistens
-
Doppa tempeh-nuggets först i ägg och sedan i ströbrödsblandningen och stek sedan i en stekpanna med rapsolja tills tempehn fått färg
-
Lägg på ett hushållspapper och låt torka lite
-
Servera sedan med ärtonnaisen och passande tillbehör.
