TANDOORI TEMPEH
Klassiker
Antal: 4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter marinering & blötläggning + 60 minuter tillagning
Tempeh grillspett
-
2 förpackningar Tempeh Korean chili
-
250 gram körsbärstomater
-
250 gram valfri tjock yoghurt
-
4 tsk tandoori kryddmix
-
1 lime, saften
-
2 tsk salt
Saffransris
-
5 dl basmatiris, blötlagt i minst 30 min
-
1 liter vatten
-
1/2 paket saffran
-
1 ½ tsk salt
-
1 dl tranbär
-
1 dl sultanrussin
-
1 dl mix av nötter, grovhackade
-
½ kruka koriander, grovhackad
Raita
-
500 gram valfri tjock yoghurt
-
1 msk torkad mynta
-
1 tsk salladskrydda
-
½ kruka koriander, finhackad
-
1 lime, saften
-
1 krm peppar
Tempeh grillspett
-
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
-
Blanda ingredienserna till marinaden och rör ner den tinade tempehn så de täcks väl av marinaden.
-
Trä tempehbitarna och de hela tomaterna på spetten och lägg uppradade på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
-
Grilla i mitten av ugnen cirka 15 minuter och kör på 275 full grilleffekt de sista 5 minuterna.
Saffransris
-
Blötlägg riset i en bunke med vatten i minst 30 minuter.
-
Skölj riset i en sil under rinnande vatten och för över till en kastrull.
-
Tillsätt vatten, saffran, salt och låt koka upp.
-
Koka under låg temperatur utan lock tills vattnet har absorberats och det har bildat små hål i riset.
-
Garnera riset med tranbär, pekannötter, sultanrussin & koriander.
Raita
-
Medan riset kokar och spetten är i ugnen så gör du raitan klar.
-
Blanda yoghurten med övriga ingredienser och ställ in i kylen tills det är dags för servering.
