top of page
A2O_logo_brun.png

BANG BANG TEMPEH

KOREAN CHILI

4 portioner
Bang bang tempeh med jordnötssås & svart ris

 

Tempeh-bitar med smak av Korea med frasig yta som får smälta ner i en len & krämig jordnötssås med perfekt balans av syra & hetta. Den knapriga & milda brysselkålen blir en glad överraskning i denna annars asiatiska rätt som serveras med klibbigt svart ris. 

Jordnötssås

  • 250 gram Tempeh Korean chili, tinad

  • 1 gul lök, finhackad

  • 2 vitlöksklyftor, rivna

  • 1 röd chili, finhackad

  • 2 cm ingefära, riven

  • 200 gram brysselkål, hela

  • 1 ½ dl jordnötssmör, osaltat & ekologiskt

  • 2 dl kokosgrädde

  • ½ msk japansk sojasås

  • 2 tsk risvinäger

  • 1 lime, juicen

  • ½ kruka koriander, finhackad

  • Salt, efter smak

  • Olja, för stekning


Snabbpicklad gurka

  • 1 gurka

  • 1 dl risvinäger

  • 2 msk sesamfrön, rostade

 

Svart ris

  • 3 dl svart ris

  • 6 dl vatten

  1. Skär gurkan i tunna skivor och lägg i en bunke. Slå på risvinäger, strö över sesamfröna och låt marinera under tiden du tillagar grytan.

  2. Skär bort de torra delarna av brysselkålen och ta bort de yttersta bladen.

  3. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök & vitlök i 2-3 minuter. Tillsätt chili, ingefära och brysselkål och stek ytterligare 3 minuter.

  4. Tillsätt kokosgrädde, jordnötssmör, sojasås & risvinäger. Låt puttra under lock i 15 minuter. 

  5. Stek under tiden tempehn i rikligt med olja under 3-4 minuter tills de börjar få en frasig yta. Rör sedan ner i grytan.

  6. Pressa i lime & tillsätt koriander. Servera till den picklade gurkan & svart ris.

IMG_9519.JPG
bottom of page