top of page
A2O_logo_brun.png

TEMPEH FISH N’ CHIPS

Klassiker

4 portioner
  • SALTLAG 

  • ½ dl salt

  • 1 l vatten

 

  • CITRONAIOLI 

  • 2 äggulor eller 25ml Aquafaba (kikärtsspad) för att göra rätten vegansk

  • 1 tsk dijonsenap

  • 1 tsk vinäger

  • 1 ½ dl rapsolja

  • ½ dl olivolja

  • 1 vitlöksklyfta

  • Skal från 1 citron

  • 1 msk citronsaft

  • Salt

  • PANKOPANERING (TILL 600 G TEMPEH) 

  • 3 ägg eller 150ml Aquafaba

  • 2 dl vetemjöl

  • 2 msk dillfrö

  • 3,5 dl panko

  • Salt

  • Vitpeppar

  • Rapsolja att steka i

  1. Saltlag: Rör ihop vatten och salt tills saltet löst sig. Skiva 600 g tempeh i cirka 14 skivor. Lägg tempehn i saltlagen i minst 30-60 minuter.

  2. Citronaioli: Rör ihop äggulor (aquafaba), dijonsenap och vinäger. Tillsätt oljorna droppvis till en början, därefter i en tunn stråle under kraftig vispning. Smaksätt med vitlök, citron och salt.

  3. Pankopanering: Rör ihop vetemjöl, dillfrö, salt och vitpeppar. Panera därefter tempehn först i mjölblandningen, därefter i uppvispat ägg (aquafaba) och sist i panko. Stek gyllene i rikligt med rapsolja på medelhög värme.

  4. Servera den pankopanerade tempehn med citronaiolin och ugnsrostad potatis.

Fish & Chips
bottom of page