Glaserad tempeh
Bättre än " vegetariska revbensspjäll"
10 portioner
Marinad:
-
1 kg gulärt tempeh
-
1 L vatten
-
Grönsaksbuljong, se förpackning
-
4 st Lagerblad
-
4 st Nejlika
-
8 st Kryddpeppar
-
10 svartpepparkorn
-
10 g salt
Glace:
-
2,5 msk finhackad ingefära
-
2,5 msk bbq-sås
-
2,5 msk tomatpuré
-
2 msk olja
-
1 L äppelmust eller äppeljuice
-
5 msk japansk soja
-
2,5 dl mörk sirap
-
2 kanelstång
-
7 st stjärnanis
-
5 st långpeppar eller 10 st pepparkorn
-
2,5 tsk salt
Tillbehör:
-
Strimlad savojkål
-
Dansk krasse
-
Körvel
-
Salladslök
-
Skiva tempehn i 1 cm tjocka skivor.
-
Blanda marinaden och täck tempehn i den, låt stå i minst 1 timme men helst över natten. Tips, lägg det i en påse. Suger ut sig bättre.
-
Bryn tomatpuré, bbq-sås och ingefära och i olja. Häll på resterande ingredienser och låt koka till en tjockare konsistens, ca 10-15 minuter. Ställ åt sidan.
-
Sätt ugnen på 225C grader.
-
Pensla på glacen, rikligt. Spara dock ½ dl till innan servering. Sätt sedan in i ugnen på en plåt med bakplåtspapper i 10-15 minuter. Se till att det har fått en fin brynt yta.
-
Pensla på den sista glacen och strö över strimlad kål, lite örter och salladslök. Ät med andakt, j*vligt gott.