top of page
A2O_logo_brun.png

Glaserad tempeh

Bättre än " vegetariska revbensspjäll"

10 portioner

Marinad:

  • 1 kg gulärt tempeh

  • 1 L vatten

  • Grönsaksbuljong, se förpackning

  • 4 st Lagerblad

  • 4 st Nejlika

  • 8 st Kryddpeppar

  • 10 svartpepparkorn

  • 10 g salt

Glace:

  • 2,5 msk finhackad ingefära

  • 2,5 msk bbq-sås

  • 2,5 msk tomatpuré

  • 2 msk olja

  • 1 L  äppelmust eller äppeljuice

  • 5 msk japansk soja

  • 2,5 dl mörk sirap

  • 2 kanelstång

  • 7 st stjärnanis 

  • 5 st långpeppar eller 10 st pepparkorn

  • 2,5 tsk salt

Tillbehör:

  • Strimlad savojkål

  • Dansk krasse

  • Körvel

  • Salladslök

  1. Skiva tempehn i 1 cm tjocka skivor.

  2. Blanda marinaden och täck tempehn i den, låt stå i minst 1 timme men helst över natten. Tips, lägg det i en påse. Suger ut sig bättre.

  3. Bryn tomatpuré, bbq-sås och ingefära och i olja. Häll på resterande ingredienser och låt koka till en tjockare konsistens, ca 10-15 minuter. Ställ åt sidan.

  4. Sätt ugnen på 225C grader.

  5. Pensla på glacen, rikligt. Spara dock ½ dl till innan servering. Sätt sedan in i ugnen på en plåt med bakplåtspapper i 10-15 minuter. Se till att det har fått en fin brynt yta.

  6. Pensla på den sista glacen och strö över strimlad kål, lite örter och salladslök. Ät med andakt, j*vligt gott.

Tempeh Ribs.JPG
bottom of page