top of page

Tempeh - ett bra val för din hälsa

Proteininnehåll.png

Tabellen visar proteininnehåll per 100 g råvara.

mättat_fett.png
Fiberinnehåll.png

Tabellen visar fiberinnehåll per 100 g råvara.

Inga tillsatser
Våra produkter behöver inga tillsatser för att ha en god smak eller hög kvalitet, utan är utmärkta precis som dom är.

 

Våra faktakällor

Tabellen visar innehåll av mättat fett per 100 g råvara.

Hur vi äter spelar stor roll för vår hälsa. Genom att välja bra mat hjälper du kroppen att hålla sig frisk och stark längre - och vår tempeh är såklart ett bra val!


Vår tempeh är gjord på näringsrika, svenska grödor

Vår tempeh är främst gjord på svenska ärter. Baljväxter är särskilt bra grönsaker eftersom dom är extra rika på näring som protein, vitaminer och mineraler. En kost rik på frukt, grönt och baljväxter kan också hjälpa kroppen skydda sig från olika typer av cancer, högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes typ 2. 

 

Gulärtstempehn, en av vår främsta tempeh produkter, är såklart fylld med viktigt protein - det kan du också se i tabellen Proteininnehåll. Vår tempeh är också en källa till fibrer, vilket är super då fibrer håller dig mätt längre, hjälper till att hålla dina blodfetter låga och ger en långsam blodsockerhöjning. I tabellen Fiberinnehåll ser du att vår tempeh innehåller 300 % mer fibrer än kött och 24 % mer fibrer än tofu. Tempeh har dessutom ett lågt innehåll av mättat fett, vilket är bra då mättat fett är kopplat till en ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Innehållet av mättat fett är hela 80 gånger lägre i vår tempeh jämfört med Beyond Burger och 5 gånger lägre än i Quorn, vilket du ser i tabellen Innehåll av mättat fett.

bottom of page