top of page
Sommarsallad med tempeh provencale
4 portioner
-
1 rödlök
-
500 g körsbärstomater (gärna i olika färger)
-
1 kruka färsk basilika
-
150 g Feta Ekologisk KRAV
-
1 förpackning (320 g) Tempeh Provencale
-
Rapsolja att steka i
-
Vinägretten:
-
2 ½ msk olivolja
-
2 ½ msk rödvinsvinäger
-
Salt
-
Svartpeppar
-
Vinägrett: Rör ihop olivolja och rödvinsvinäger. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ åt sidan.
-
Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Skär tomaterna på hälften eller i klyftor. Riv eller skär basilikan i mindre bitar. Blanda samman med vinägretten och smula över fetaosten.
-
Stek Tempeh Provencale i rapsolja på medelhög värme tills gyllene. Strö tempehn över tomatsalladen.
-
Servera salladen med en skiva gott bröd eller packa med till picknicken.
bottom of page