TEMPEH - RAMEN
Klassiker
4 portioner
-
320 g Tempeh Korean chili A2o
-
2 st ägg
-
100 g ramennudlaR
-
2 msk färsk ingefära
-
1 msk hackad spanskpeppar
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 L grönsaksbuljong (tärning och vatten)
-
150 g broccoli
-
100 g morot
-
3 msk japansk soja
-
4 skivade champinjor
-
2 msk miso paste
-
1 msk matolja
-
Sesamfrö
-
Koka upp vatten till äggen, ligg i och koka i 7 min och 30 sec. Kyl ner direkt i kallt vatten. Skala äggen och dela på mitten.
-
Koka vatten till nudlarna och följ anvisningarna på förpackningen, sila av och kyl ned med kallt vatten. Blanda med oljan.
-
Hacka chili, ingefära, vitlöksklyftor och morot. Skär ut små buketter från broccolin. Lägg i en kastrull med buljongen, miso och sojan. Koka upp och koka tills broccolin är klar, cirka 2-3 min.
-
Mikra tempehn i påsen, 2 minuter eller varm i en kastrull tills den är varm.
-
Fördela tempehn, nudlar, broccoli, morot och ägghalva i djupa skålar.
-
Toppa varje skål med sesamfrö och fint skuren champinjon.
-
Servera.