top of page
A2O_logo_brun.png

Tempeh på plåt

Fredag, enkelt, gott

4 portioner
  • 400 g tempeh 

  • 500 g delikatesspotatis (mindre storlekar)

  • 1 huvud spetskål

  • 1 hel vitlök

  • 2 kvistar cocktailtomater 

  • Olja

  • 1 kruka timjan

  • Flingsalt

  • Färskmalen svartpeppar

 

  • 2 dl Crème Fraiche

  • 100 g Parmesan 

  • 1 tsk honung

  • Salt 

  • Svartpeppar

  1. Sätt ugnen på 175C.

  2. Skär kålen i sex klyftor.

  3. Plocka ur vitlöksklyftorna och skala dem genom att mosa klyftan med bredsidan av kniven och plocka bort skalet. 

  4. Tvätta tomaterna och låt de sitta kvar på stjälken.

  5. Lägg kålen, potatisen, löken och tomaterna på en plåt med bakplåtspapper och smörj in med valfri olja, flingsalt och peppar.

  6. Sätt in i ugnen, 35-40 minuter.

  7. Riv parmesanen och blanda med Crème Fraichen. Smaka av med salt, peppar och honung.

  8. Nu finns det lite extra tid att ta disken eller slösurfa på telefonen, du väljer!

  9. När det är 10 minuter kvar på potatisen. Skiva tempehn och stek i mycket olja på medelhög värme.

  10. När ugnen är klar lägg tempehn och hackad timjan på plåten.

  11. Ställ fram plåten för servering.

Tempeh på plåt.jpeg
bottom of page