Tempeh på plåt
Fredag, enkelt, gott
4 portioner
-
400 g tempeh
-
500 g delikatesspotatis (mindre storlekar)
-
1 huvud spetskål
-
1 hel vitlök
-
2 kvistar cocktailtomater
-
Olja
-
1 kruka timjan
-
Flingsalt
-
Färskmalen svartpeppar
-
2 dl Crème Fraiche
-
100 g Parmesan
-
1 tsk honung
-
Salt
-
Svartpeppar
-
Sätt ugnen på 175C.
-
Skär kålen i sex klyftor.
-
Plocka ur vitlöksklyftorna och skala dem genom att mosa klyftan med bredsidan av kniven och plocka bort skalet.
-
Tvätta tomaterna och låt de sitta kvar på stjälken.
-
Lägg kålen, potatisen, löken och tomaterna på en plåt med bakplåtspapper och smörj in med valfri olja, flingsalt och peppar.
-
Sätt in i ugnen, 35-40 minuter.
-
Riv parmesanen och blanda med Crème Fraichen. Smaka av med salt, peppar och honung.
-
Nu finns det lite extra tid att ta disken eller slösurfa på telefonen, du väljer!
-
När det är 10 minuter kvar på potatisen. Skiva tempehn och stek i mycket olja på medelhög värme.
-
När ugnen är klar lägg tempehn och hackad timjan på plåten.
-
Ställ fram plåten för servering.