Tempeh stroganoff
Topp 3 rätten i skolan
10 portioner
-
1800 g gulärt tempeh
-
3 st gula lökar
-
3 st vitlöksklyftor
-
2 st lagerblad
-
2 dl tomatpuré
-
2 msk dijonsenap
-
2 dl chilisås
-
5 dl vispgrädde
-
1 msk grönsaksfond
-
2 msk majsstärkelse
-
Smaklös rapsolja
-
Salt
-
Svartpeppar
-
Tärna ner tempehn i 2 cm stora kuber och finhacka löken samt pressa vitlöken.
-
Stek tempehn med mycket olja på medelhög värme tills den har fått en fin och brynt yta, lägg åt sidan.
-
Stek sedan den vita och gula löken tills den är mjuk och häll på tomatpurén, lagerblad, buljong, senap och chilisås. Häll på grädden och koka i 10 minuter.
-
Blanda majsstärkelsen med 2 msk vatten och vispa ner, koka i 5 minuter till.
-
Lägg i tempeh kuberna och koka upp sedan smaka av med salt och peppar.
-
Serveras till förslagsvis ris eller bulgur med en fräsch rotfruktssallad.
