top of page
A2O_logo_brun.png

Tempeh stroganoff

Topp 3 rätten i skolan

10 portioner
  • 1800 g gulärt tempeh

  • 3 st gula lökar

  • 3 st vitlöksklyftor

  • 2 st lagerblad

  • 2 dl tomatpuré

  • 2 msk dijonsenap

  • 2 dl chilisås

  • 5 dl vispgrädde

  • 1 msk grönsaksfond

  • 2 msk majsstärkelse

  • Smaklös rapsolja 

  • Salt

  • Svartpeppar

  1. Tärna ner tempehn i 2 cm stora kuber och finhacka löken samt pressa vitlöken.

  2. Stek tempehn med mycket olja på medelhög värme tills den har fått en fin och brynt yta, lägg åt sidan.

  3. Stek sedan den vita och gula löken tills den är mjuk och häll på tomatpurén, lagerblad, buljong, senap och chilisås. Häll på grädden och koka i 10 minuter.

  4. Blanda majsstärkelsen med 2 msk vatten och vispa ner, koka i 5 minuter till.

  5. Lägg i tempeh kuberna och koka upp sedan smaka av med salt och peppar.

  6. Serveras till förslagsvis ris eller bulgur med en fräsch rotfruktssallad. 

Tempehstroganoff_CHA9801.jpg
bottom of page