Tempeh- & svamprisotto
VARNING! För gött.
4 portioner
-
4 st schalottenlökar eller 2 gula lökar
-
2 vitlöksklyftor
-
10 dl vatten
-
Svampbuljong/fond Se förpackning mot vattenmängden
-
Olja
-
3 dl Risotto-ris
-
3 dl vitt vin (torrt och syrligt)
-
1 ask/250 g champinjoner, eller valfri svamp.
-
400 g tempeh
-
2 dl riven parmesanost
-
Salt
-
Svartpeppar
-
Koka upp vattnet med buljong eller fonden.
-
Skala och hacka all lök.
-
Fräs därefter löken i olja i en kastrull. Tillsätt sedan riset och fräs vidare tills det är glansigt. Häll på vinet och koka koka i 5 minuter.
-
Följ instruktionerna för hur man kokar risottoris. Står antingen på förpackning eller så kan man googla. Tillsätt parmesanen i slutet.
-
Tärna tempehn och skiva svampen, stek båda tillsammans med mycket olja och salta. Häll på 1 dl vatten i slutet och låt tempehn suga ut sig buljongen.
-
Servera risotton och toppa med svempen och tempehn.