top of page
A2O_logo_brun.png

Tempeh- & svamprisotto

VARNING! För gött.

4 portioner
  • 4 st schalottenlökar eller 2 gula lökar

  • 2 vitlöksklyftor

  • 10 dl vatten

  • Svampbuljong/fond Se förpackning mot vattenmängden

  • Olja

  • 3 dl Risotto-ris 

  • 3 dl vitt vin (torrt och syrligt)

  • 1 ask/250 g champinjoner, eller valfri svamp.

  • 400 g tempeh

  • 2 dl riven parmesanost

  • Salt

  • Svartpeppar

  1. Koka upp vattnet med buljong eller fonden.

  2. Skala och hacka all lök.

  3. Fräs därefter löken i olja i en kastrull. Tillsätt sedan riset och fräs vidare tills det är glansigt. Häll på vinet och koka koka i 5 minuter.

  4. Följ instruktionerna för hur man kokar risottoris. Står antingen på förpackning eller så kan man googla. Tillsätt parmesanen i slutet.

  5. Tärna tempehn och skiva svampen, stek båda tillsammans med mycket olja och salta. Häll på 1 dl vatten i slutet och låt tempehn suga ut sig buljongen.

  6. Servera risotton och toppa med svempen och tempehn.

SvamprisottoD557.jpeg
bottom of page