top of page
A2O_logo_brun.png

Om oss och A2O

A2O är vår formula för bra smakupplevelser kombinerat med en hållbar tillverkningsprocess. Vi arbetar med ett fokus på mindre fokuserade proteiner, i det här fallet är det den svenska gula ärtan.

VI har valt att bland annat jobba med Tempeh - en 1000-årig gammal process från Indonesien som vi har moderniserat och fokuserar helt på svenska råvaror med smaker som skall vara lätta att ta till sig. Men framförallt försöker vi inte härma kött. Vi gör bara ärtor mer attraktiva med en fermentering för att förändra smakerna och texturen på bästa sätt. Klimatvänlig mat som tar ansvar från start till mål helt enkelt.

Vår utgångspunkt är lokalproducerade, växtbaserade, ekologiska och klimatsmarta råvaror. Resultatet av detta är våra nuvarande och framtida tempehprodukter

 

Vi finns hos utvalda återförsäljare, men även hos restauranger och butiker. Är ni nyfikna på vilka vi finns hos och annan fakta om tempeh, gå gärna in på vår FAQ sida. För en personligare touch kontakta oss gärna.

FRÅN NUTRIENT TILL A2O

Vi skulle utveckla nya klimatsmarta livsmedel och hade fått nys om miljöaspekten av insekter som mat. Med sin bakgrund inom KTH tog han idén till verklighet och hade under en tid en anläggning i Dalarna där produktion och forskning bedrevs om att göra mjölmask som en naturlig råvara i vår vardag. Men eftersom förslaget om att göra insekter lagligt att äta i Sverige avslogs under 2018 valde grundare en ny inriktning. Detta ledde till A2O och Tempeh

Ola Albrektsson, tidigare kock på Noma med utbildning från Grythyttan, kom in i bolaget tidigt 2017 och tillsammans med Adam har de sedan dess utvecklat växtbaserade proteiner. Först ut en svensk version av Tempeh på gula ärtor odlade på Öland. Idag arbetar de tillsammans med Ellinor Ancker, ekonomiansvarig och forskare inom livsmedel, för att utveckla bolaget och ta fram flera hållbara livsmedel med hög kvalitét.

A2O_logo_brun.png
A2O_staff_CHA9406.jpg
bottom of page